Přihlásit

Skanzen obsadí příznivci Hubertova cechu (Valašský deník)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Rožnov pod Radhoštěm
Zejména příznivcům myslivosti a milovníkům lesa bude věnovaný program poslední prázdninové soboty ve Valašském muzeu v přírodě v Rožnově pod Radhoštěm.
V Dřevěném městečku se bude po celý den konat program nazvaný Myslivosti zdar! Areál nejstaršího areálu rožnovského skanzenu se pro návštěvníky otevře v 9 hodin ráno. "V deset hodin při slavnostním zahájení zazní první lovecké signály a znělky," upozornila mluvčí Valašského muzea v přírodě Pavlína Polášková.
O hodinu později se uskuteční Svatohubertská mše. Při ní se představí trubači Vojenských lesů a statků Lipník nad Bečvou a Pěvecký sbor svatého Huberta z Loučky.

Přehlídka psů i vábení jelenů
Zcela v duchu myslivecké tradice se ponesou ukázky pasování na lovce, vábení jelenů a defilé loveckých psů. Organizátoři programu z Klubu autorů při Českomoravské myslivecké jednotě představí svoji tvorbu,připravují také křest nových děl. Současně se uskuteční vyhodnocení řezbářské soutěže Myslivecké letokruhy. Pozvání na letošní 3. ročník pořadu Myslivosti zdar! přijal také Pavel Scherer, který příchozím představí kapitální trofeje ze svého výzkumného chovu. "Můžeme se těšit také na ukázky vábení jelenů v podání Milana Janíka. Pracovníci Záchranné stanice Hošťálková připravují pro návštěvníky předvedení dravců naší přírody s odborným výkladem," doplnila Hana Křenková, předsedkyně Klubu autorů. Hudební doprovod v sobotu v Dřevěném městečku zajistí dechová hudba Stříbrňanka. Vystoupí zde také cimbálová muzika Světlina. Na své si přijdou také milovníci myslivecké kuchyně.

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.