Přihlásit

Myslivci ukázali, čím žijí (Písecký deník)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Proniknout do tajů myslivosti mohli v sobotu po celý den všichni, kteří zavítali do Milevska. V parku Bažantnice u kláštera se konaly myslivecké slavnosti den sv. Huberta. Jubilejní desátý ročník nabídl střeleckou soutěž, přehlídku plemen loveckých psů či ukázku vábení jelenů. Jak připomněl jednatel Okresního mysliveckého spolku (OMS) Písek Josef Kloboučník, slavnosti založil Luděk Hejný, který byl předsedou okresního mysliveckého spolku a který zemřel v roce 2010.
"My pokračujeme v tradici," podotkl. Doplnil, že smyslem slavností je přiblížit myslivost a lovectví veřejnosti. Samotné akce si váží i město Milevsko, které ji zařadilo do Fondu významných městských akcí. Na horním snímku jsou studenti píseckých lesnických škol Petr Nováček a Jan Zadina a mezi nimi František Dráb z OMS Písek.
Součástí programu byla také přírodovědná soutěž tříčlenných družstev žáků pátých tříd. Zúčastnily se jí obě milevské základní školy a ještě ta chyšecká. Její tým je na prostředním snímku a tvořili ho Jan Kolář, Jiří Jindra a Helena Komasová, kteří se zapotili nad testem se 65 otázkami.
"Byl středně těžký," shodli se chyšečtí školáci, které také čekala střelba ze vzduchovky na terč vzdálený deset metrů. Příchozí měli možnost zkusit si střelbu z luku. Akci připravil OMS Písek, město Milevsko, premonstrátský klášter a Rytířský řád sv. Huberta.

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.