Přihlásit

Na Divoko: zvěřinový festival nabídne maso na všechny způsoby (tyden.cz)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Jalovec, tymián, bobkový list a další koření provoní v příštích dnech třináct pražských a tři mimopražské restaurace v rámci zvěřinového festivalu. Pod názvem Na Divoko ho od 20. října do 4. listopadu pořádá internetový gastronomický průvodce www.restu.cz jako další ze svých sezonních gurmánských akcí.

Šéfkuchaři nachystají návštěvníkům speciální menu z vysoké, černé, pernaté i srstnaté zvěře. "Ve dvou až tříchodových menu všech 16 podniků se vedle sebe blýsknou pokrmy jako jelení po burgundsku nebo steak, dančí tataráček, kančí roláda, ale také zaječí srdíčka nebo zvěřinový hamburger. Hlavní chody doplní i stylové dezerty z hrušek, kaštanů i jablek," doplnil zakladatel průvodce Pavel Suchánek. Ceny menu se budou podle něj pohybovat ve většině případů okolo 290 korun.

Akce se zúčastní například pražské podniky Lavande, Ginger a Fred nebo LaBoucherie. Z mimopražských restaurací nabídnou zvěřinu Lobster restaurant v Olomouci, Dvůr Hoffmeister v Číčovicích a Farma Ptýrov v Mnichově Hradišti.

Hony divoké zvěře jsou každoročně od října do prosince. Právě v těchto měsících se zvěřinové maso tradičně stává součástí jídelníčku. "Českou klasiku máme zapsanou jako nutričně opravdu vydatnou. Zvěřina je ale typická velmi nízkým obsahem tuku," dodal Suchánek.

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.