Přihlásit

Zvěřinový festival nabídne třeba zaječí srdíčka (Pražský deník)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Praha
Vysoká, černá, pernatá, srstnatá. Taková může být divoká zvěř, kterou na podzim nosí myslivci z honů rovnou do kuchyně. Lesy a jehličí teď provoní také 13 pražských a 3 mimopražské restaurace, které budou v rámci festivalu Restu Na Divoko nabízet od 20. října do 4. listopadu zvěřinová menu. Hody pořádá gastronomický průvodce Restu jako další ze svých sezónních gurmánských akcí.
Šéfkuchaři takových podniků, jakými jsou Lavande, Ginger a Fred nebo LaBoucherie podtrhnou zvěřinovou sezónu vlastními originálními specialitami. "Ve dvou až tříchodových menu všech 16 podniků se vedle sebe blýsknou pokrmy jako jelení po burgundsku nebo steak, dančí tataráček, kančí roláda, ale také zaječí srdíčka nebo zvěřinový hamburger. Hlavní chody doplní i stylové sezónní dezerty z hrušek, kaštanů i jablek," uvedl Pavel Suchánek, zakladatel Restu.
Menu se budou pohybovat ve většině případů okolo 290 korun a zarezervovat si místo v restauraci je možné přes speciální stránky festivalu www.restunadivoko.cz. Festivalu se účastní pražské restaurace Ambroisie, La Boucherie & Bistrot M., ADA Restaurant, Restaurace Na Farkáně, Lavande restaurant, Stejkárna, U Tří housliček, Na Krásné vyhlídce, Putica, Kudy Kam, Ginger a Fred, Sluneční terasa T­Anker, Husinec, Praha. Dále Lobster restaurant Olomouc, Dvůr Hoffmeister Číčovice a Farma Ptýrov Mnichovo Hradiště.

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.