Přihlásit

Myslivci přijeli na pouť (Olomoucký deník)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Dub nad Moravou
Už poosmé se muži a ženy v zelených kamizolách sešli na Evropské myslivecké pouti svatého Huberta. Konala se v sobotu v Dubu nad Moravou na Olomoucku.
Poprvé se sem vypravil Martin Ernst. "Kolegyně byla pasována na členku mysliveckého spolku, tak jsem se přijel podívat. A musím říct, že jsem rád, bylo to moc hezké," prozradil myslivec z Němčic nad Hanou na Prostějovsku. Pro jeho kolegyni Zlatu Zajícovou bylo pasování mimořádným zážitkem. "Byla to pro mě čest. Navíc jsem byla pasována v kostele," řekla mladá žena. Na jaře v Prostějově složila myslivecké zkoušky a do Dubu pak byli vybráni ti, kdo je absolvovali s vyznamenáním. Mezi nimi byla i ona. "Sešlo se tady poměrně dost lidí. Když jsem přišla na guláš, už žádný nebyl," smála se Zlata Zajícová.
Celodenní akce se konala v areálu dubské farnosti, dopoledne všem příchozím vyhrávala kapela Březovjané, nechyběl ani trubačský koncert v kostele.

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.