Přihlásit

Myslivci vybudovali pomník sv. Huberta (Českobudějovický deník)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Chci se s Vámi podělit o hezký průběh odhalení pomníku svatého Huberta k 62. výročí založení Myslivecké společnosti Vrcov Hluboká.
Chtěli jsme vzdát hold všem zakladatelům této myslivecké společnosti a nám všem, kteří v této tradici pokračujeme, pečujeme o naši zvěř a přírodu, což je prvořadým úkolem každého myslivce.
Rád tímto děkuji všem našim myslivcům a kamarádům, kteří se podíleli na přípravě tohoto výročí a stavbě pomníku u naší myslivecké chaty, která stojí pod starými duby na břehu rybníka Linda v Hluboké u Borovan. Dále všem hostům v čele s naším starostou Ing. Petrem Jenknerem, panem farářem Mgr. Ivo Prokopem, který nám pomník posvětil, předsedou Okresního mysliveckého spolku Českomoravské myslivecké jednoty Ing. Václavem Zumrem, zástupcem KV Mgr. Petrem Podholou a všem, kdo jste přišli. Nesmím zapomenout a poděkovat za projevy o životě sv. Huberta, hezky promluvil náš pan farář a předseda našeho mysliveckého spolku Ing. Vondra. Každý účastník akce si odnesl domů pamětní list s přívěskem.
Přijďte se podívat do těchto pěkných míst, kde pomník stojí. Přeji si, aby toto vše zůstalo v srdcích pro další generace, jak to napsal v jedné básni básník Otto von Riesenthal:
Čest svou, myslivče, vždy přísně chraň, přírodu i zvěř svou mužně braň, myslivecky lov a jednej, jak se sluší, tvůrce cti tak v tvorstvu celou duší!
Autor: Vladimír Hokr

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.