Přihlásit

V malostranské Konírně začíná lovecká sezona (Ekonom)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Za zkoušku stojí kančí hřbet, bažantí prsíčka i špikované stehno ze zajíce.

Příjemný podnik na Maltézském náměstí navazuje na odkaz restaurace U Vladaře, a přestože se nachází na turisticky exponovaném místě, je zaměřený především na českou klientelu. Zkušený šéfkuchař David Korecký sází na sezonní suroviny a na podzim rád pracuje s produkty, jako jsou kaštany, dýně či černý kořen. A samozřejmě také se zvěřinou z křivoklátských lesů, která má na podzimním a zimním menu výsadní postavení. V nabídce jsou nejen kanci, mufloni či daňci, ale také bažanti a zajíci.
Za zkoušku stojí marinované plátky kančího hřbetu, které jsou podávány studené jako roastbeef a na talíři je doprovází teplé čatní z dýně a kaštanů, které krásně ladí se skvostnou chutí kančího masa. Dalším skvěle zvoleným doplňkem je fantastické cappuccino z černého kořene dochucené několika kapkami lanýžového oleje. Bodují i křehká bažantí prsíčka opět v kombinaci s podzimní dýní, pečenými kaštany a restovaným černým kořenem, ale nejvíce nás potěšil skvostný zajíc, respektive špikované zaječí stehno. Měkké, chuťově výrazné maso perfektně ladilo s nasládlou omáčkou z červeného vína a perníku, stejně jako se smaženými bramborovými šiškami a macerovanými švestkami.
Vedle zvěřiny na menu zůstávají oblíbené staročeské klenoty, dršťková polévka či malostranské dršťky podle šéfkuchaře, které jsou dochucené bylinkami, paprikou a pikantní klobásou. Další specialitou podniku jsou smažená ouška z pašíka podávaná s bramborovým pyré s kroupami, majoránkou a česnekem.
Očekávanou gastronomickou událostí v Konírně budou šnečí hody, které jsou naplánované na sváteční dny od 23. do 25. prosince. Na šnečím menu se objeví šneci pečení s bylinkovým máslem, delikátní šnečí cappuccino či půl tuctu šneků na špízu.

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.