Přihlásit

Zvěř v Rosicích popíše stezka (Brněnský deník)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Rosice
Kteří ptáci a obojživelníci žijí v Oboře v Rosicích, připomene návštěvníkům nově plánovaná naučná stezka. Její součástí mají být také zajímavosti pro děti a informace o rostlinách. Zda půjde o zcela nový projekt nebo součást nynější městské trasy, zatím není jasné. Záleží na případné dotaci od Lesů České republiky. Státní firmu plánují oslovit členové rosické komise pro životní prostředí.
Letos už se v místě plánované stezky uskutečnily první úpravy. "Velmi mne potěšilo, že se zapojili místní obyvatelé. Ukázali tím, že jim jejich okolí není lhostejné. Stezka navíc vznikne v lese, což je nejlepší možnost," podotkl rosický místostarosta Petr Ženožička. Například starou hornickou cestu, která vede do Babic, nově zdobí lipové stromořadí. Dál místní postavili dřevěnou lávku pro lepší přístup k haltýři. "Jde o jednotlivé aktivity, které vyústily v samostatný projekt nové naučné stezky," shrnul ředitel rosického Kulturního a informačního centra Lukáš Volánek.
Nápad na novou naučnou stezku v okolí obce se líbí také Kateřině Paulovicsové. "Jsem ráda, že se tady chystá něco tak zajímavého. Z prostoru, který zatím sloužil jen k venčení psů, vznikne místo, kde se můžeme i něco dozvědět a přiučit. Určitě tuto budoucí stezku projdeme na některém výletě s naším turistickým oddílem," uvedla žena z Rosic.
Se stavbou nové lesní trasy počítá město v roce 2016, i když nezíská dotace.

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.