Přihlásit

Policisté si posvítili na myslivce (Plzeňský deník)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Domažlicko
Už deset namátkových kontrol na honech provedli letos na podzim domažličtí policisté. Všechny dopadly na výbornou.
"Všechny kontroly proběhly bez závad," řekla domažlická policejní mluvčí Dagmar Brožová. Myslivecká sezona začíná zpravidla ve druhé polovině října a trvá zhruba čtyři měsíce. Sdružení musí termíny honů předem hlásit. Policisté si pak některé z nich vyberou a provedou na nich namátkovou kontrolu.
"Policisté kontrolují zbrojní průkazy, průkazy zbraně i zbraň samotnou. Samozřejmě také to, zda myslivci nejsou pod vlivem alkoholu či jiných omamných látek," pokračuje Brožová. Mezi naposledy kontrolované patří koutské myslivecké sdružení Bažantnice. "Dnes si nikdo netroufne pít před honem nebo během něj. Kdyby nadýchal, může mu být odebrán zbrojní průkaz," řekl předseda koutských myslivců Václav Duffek. Myslivci, který by na hon dorazil opilý nebo neměl v pořádku doklady, hrozí tučné pokuty. Myslivec pod vlivem alkoholu může být potrestán pokutou do 50 tisíc Kč.

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.