Přihlásit

Nová naděje pro českou myslivost (Bruntálský a krnovský deník)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Dne 17. listopadu 2015 se v Praze konal volební sbor zástupců Českomoravské myslivecké jednoty, na němž byli zvoleni na dobu pěti let noví funkcionáři tohoto nejvyššího mysliveckého orgánu.
Všichni myslivci, kteří to s touto organizací stále myslí poctivě, s netrpělivostí očekávali výsledky těchto voleb a tudíž i směr, kterým se česká myslivost bude nadále ubírat. Datum konání byl svým způsobem symbolikou změn v naší společnosti. Je přáním našich myslivců, aby se stal i dnem zásadních změn v činnosti a řízení této společensky významné organizace.
Do vedení byli zvoleni lidé, v čele s předsedou Ing. Jiřím Janotou, bývalým generálním ředitelem Vojenských lesů a statků, kteří svou odborností, dosavadní činností pro myslivost a svým odhodláním pro dobrou společnou věc skýtají záruku, že naše myslivost bude vedena vysoce odborně, nezištně, se snahou o navrácení její prestiže tam, kde ji v minulosti měla a která jí právem náleží. Jedině početně a morálně silná a profesionálně vedená organizace může ztracenou prestiž navrátit a stát se tak důstojným partnerem při jednáních s politickými a státními orgány. To platí na všech úrovních, okres nevyjímaje. Členská základna v našem okrese rok od roku klesá a čítá v současné době 538 členů, což je o 250 členů méně než před pěti lety. Tento pokles je způsoben jednak generačním problémem, ale i odlivem členů z jiných příčin. Je proto důležité pokles členské základny zastavit a přijímáním nových mladých členů její počet opět navyšovat a snižovat její věkový průměr. Taková organizace pak skýtá záruku navrácení kulturního a společenského dění do našich měst a hlavně na venkov.
Volbou nových vrcholných orgánů byly vytvořeny základní předpoklady pro opětovné získání důvěry celé členské základny, která tímto získala ty nejlepší spojence pro společnou, vysoce záslužnou věc, a tou je ochrana přírody, zvěře a další rozvoj české myslivosti jako nehmotného kulturního dědictví našich národů.
Jaroslav Mader, předseda Okresního mysliveckého spolku Bruntál

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.