Přihlásit

Čeští myslivci bojují se zloději dřeva, ničí jim krmelce a posedy (ČRo - ostrava.cz)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

S nástupem zimy musí čeští myslivci bojovat s novým nepřítelem. V revírech jim už neřádí pytláci, ale zloději dřeva, kteří ničí krmelce a posedy. Myslivcům tím znemožní, aby s nástupem zimy přikrmovali zvěř. Naposledy lesníkům z bohumínského Pudlova úplně zničili krmelec pro bažanty a posed. Desky a trámky jim pak poslouží jako levné palivo.

Revír bohumínských myslivců, kteří se v Pudlově starají o lesní zvěř, se opakovaně stává terčem nájezdů zlodějů." Tady tohle bylo vyloženě rozštípáno na dřevo, odneseno z místa, nezůstalo tady vůbec nic z toho, čím se dá zatopit," ukazuje myslivec Radek Slanina místo s hromadou slámy, kde donedávna stál krmelec. "Beznaděj. Není to poprvé, je to trend posledních let," konstatuje. "Tady ta sláma a ten sloupek, co zbyly, už je jen památka na to, že tady stál tři týdny nějaký krmelec," dodává. Náporu zlodějů jen těžce odolává i nedaleký posed bohumínských myslivců. "Prakticky to, co tady vidíte nové, bylo přiděláno v posledních 14 dnech. Jsou to tyhle desky v nižších polohách, kde se zlodějům ty původní velice snadno odloupávaly nebo odkopávaly," krčí bezradně rameny. Připomíná, že místa v lese jsou daleko od obydlených oblastí, a zloděje tak při jejich počínání prakticky nikdo nikdy nevidí.

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.