Přihlásit

Řidič srazil na silnici bobra, ten na jeho autě udělal tisícovou škodu (brno.iDNES.cz)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Kuriózní dopravní nehodu řešili v úterý brzy ráno jihomoravští policisté. Řidič srazil na silnici u Hodonína bobra, zvíře mu nečekaně vběhlo do jízdního pruhu.

Nehoda se stala na silnici I/55 u Hodonína. Řidiči BMW vběhl bezprostředně před auto bobr, kterého šofér nárazem zabil.

Muž vyvázl z nehody bez zranění, na jeho autě způsobil bobr škodu v řádech tisíců korun. "Tato nehoda je v našich končinách skutečně výjimečnou událostí," sdělil policejní mluvčí Petr Zámečník.

Ke střetům se zvěří vyjíždějí policisté poměrně často, ale vždy se jedná o běžná lesní nebo domácí zvířata. "Nejčastěji řešíme případy střetů se srnčí zvěří, méně často pak střety s divočáky, zajíci, liškami, psy nebo kočkami," potvrdil Zámečník.

Bobr evropský se po svém vyhubení na přelomu 18. a 19. století začal do Česka vracet v 80. letech, od té doby je chráněný. Vyskytuje se v blízkosti řek, je býložravý a dosahuje velikosti až jednoho metru a hmotnosti až třicet kilogramů.

Vodohospodáři si občas stěžují na škody způsobené bobry. Například opravu hráze nádrže Kyjovky, kde si zvířata vyhrabala nory, odhadli odborníci na šest milionů korun
.

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.