Přihlásit

Adepti skládali zkoušky z myslivosti (Strakonický deník)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Strakonice
V neděli 6. prosince proběhly při ČMMJ, z. s., OMS Strakonice zkoušky z myslivosti. Přihlásilo se 27 uchazečů, z toho byly tři ženy.
Jelikož se u zkušební komise může zkouškám podrobit v jednom dnu nejvýše 20 uchazečů, musel OMS Strakonice jmenovat dva zkušební senáty. První senát pracoval ve složení předseda Ing. Bohumil Bláhovec, PhD., místopředseda Bc. Petr Obleser a zkušební komisaři Ing. František Volmut, JUDr. Marek Šťastný, Ing. Stanislav Petrášek, Jiří Poisl, MVDr. František Šimek, Ladislav Hořejší a Jan Vít. Druhý senát řídil předseda Miloslav Řehoř, místopředsedou byl jmenován Ing. Petr Šťastný a zkušební komisaři pracovali ve složení Václav Kříž, JUDr. Jiří Šťastný, Václav Jelen, Ing. Jaroslav Frk, Jiří Řídký, Josef Vachuta a Karel Panský.
Při slavnostním nástupu přivítal předseda kulturní komise ČMMJ, z. s., OMS Strakonice Miloš Vondrášek účastníky zkoušek a lektorský sbor. Seznámil přítomné s průběhem zkoušek a poté vyzval adepty k vykonání zkoušky. Ta se skládá ze sedmi předmětů, takže adepti během dne přecházejí k jednotlivým zkušebním komisařům, kde po vytažení otázky ukáží své znalosti.
Nervozita byla u adeptů veliká, ale nakonec mohl předseda kulturní komise při vyhlášení výsledků konstatovat, že všech 27 uchazečů zkoušky úspěšně složilo, z toho pět s vyznamenáním. Novým myslivcům předal "Potvrzení o vykonané zkoušce z myslivosti" a popřál jim hodně štěstí při výkonu práva myslivosti.
O slavnostní zahájení a ukončení zkoušek se postaral soubor Pootavských trubačů, který také každému účastníkovi, který složil zkoušku s vyznamenáním, zahrál jeho první slavnostní fanfáru.

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.