Přihlásit

Postřelené prase vběhlo do pokoje rodinného domku (Teplický deník)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Bystřany
Netradičně a dalo by se říci dokonce ve stylu filmu Slavnosti sněženek skončila o víkendu leč myslivců v Bystřanech.
Při novoročním honu postřelili prase. To se však nechtělo jen tak vzdát a snažilo se vyhledat úkryt. Vyplašené zvíře ale ztratilo při běhu orientaci, a zamířilo si to na zahradu u rodinného domu v Bystřanech, nedaleko od kolejí. Tím to ovšem neskončilo.
Prase posléze prorazilo francouzské okno a vběhlo do přízemního pokoje v domě. Teprve až tam na nové podlaze "zhaslo". V rodinném domě, který je ve výstavbě, naštěstí nikdo v tu dobu nebyl.
Na nové podlaze a dalším zařízení vznikla majiteli škoda 35 tisíc korun. Myslivci jsou pro takové případy pojištěni. Podobně tedy jako v Hrabalově vyprávění z chatové oblasti Kerska, kde prase vběhlo do školy, skonalo v Bystřanech zvíře nikoli v přírodě, ale na podlaze rodinného domu. Co bylo dále s uvedeným divočákem, zda bude na šípkové omáčce, nebo se zelím, to už bohužel nevíme.

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.