Přihlásit

V Doksech se bude promítat film se záběry místních vlků (Českolipský deník)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Doksy
Causa carnivora. Tak se jmenuje nový český dokumentární film o tom, jak se daří vlkům a dalším šelmám návrat do české krajiny. Film, jehož režisér Jan Svatoš použil ve snímku i záběry vlků z Dokeska, se teď bude promítat přímo v Doksech.
V promítací sál se v pondělí 18. ledna od 17 hodin promění zasedací místnost dokského regionálního pracoviště Agentury ochrany přírody a krajiny.
Film poukazuje na to, že ačkoli se dávno ví, že vlci, medvědi a rysové mají v ekosystému svoji nezastupitelnou roli, v Česku jejich stavy stále kolísají. Na rozdíl od ostatní Evropy, kde šelem přibývá.
Po projekci bude následovat moderovaná beseda s odborníkem na velké šelmy Miroslavem Kutalem z Hnutí Duha, předsedou Okresního mysliveckého spolku Petrem Lípou a zoologem Lubošem Beranem ze Správy CHKO Kokořínsko - Máchův kraj. Vstup na akci je zdarma.

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.