Přihlásit

Myslivci na bále rozdávali bažanty a kachny (Domažlický deník)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Draženov, Luženičky
Oblíbený myslivecký bál draženovského mysliveckého spolku Luh je mimo jiné vyhlášený i svou bohatou zvěřinovou tombolou. A nejinak tomu bylo i letos.
Myslivci bál pořádali o uplynulém pátku tradičně v Kulturním domě v Luženičkách. Akce nemá nikdy nouzi o návštěvníky a i tentokrát bylo vyprodáno. Každoročně na bál přijíždějí příznivci až z Klatov.
Zmíněná tombola letos nabídla 240 cen. Nechyběla v ní mimo jiné ani vajíčka, pytle s pšenicí nebo poukazy na myslivecké vybavení, všem cenám však jednoznačně dominoval bohatý výběr bažantů a divokých kachen, působivě vystavených v předsálí.
Klasickou tombolu pak ještě doplnilo půlnoční losování dvou hlavních cen bálu.
"Zvláštní cenou do půlnoční tomboly jsou letos dva kusy spárkaté zvěře - černé a daňčí," upřesnil hospodář spolku Jakub Hoffmann.
Mezi další tradice bálu patří i dechová hudba Dupalka, která hrála celý večer k poslechu a tanci.
Letos se myslivci sice museli obejít bez trubačů Okresního mysliveckého spolku Domažlice, 'zaskočili' za ně ale členové Dupalky, kteří vytáhli borlice, a o půlnoci tak mohl na mysliveckém bále zaznít melodický lovecký signál.

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.