Přihlásit

Šumavské čtvrtky tentokrát o jelenech (Plzeňský deník)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

I v tomto roce pokračují ve Studijní a vědecké knihovně Plzeňského kraje (SVK PK) na podzim zahájené Šumavské čtvrtky. Cyklus přednášek, které se konají každý druhý čtvrtek v měsíci je tentokrát věnován jelenům na Šumavě. Přednáší Jiří Kec. Ten byl na začátku 90. let minulého století prvním jmenovaným ředitelem Národního parku (NP) Šumava. V současné době vede nově vybudované Návštěvnické centrum NP Šumava v Srní a informační střediska Rokyta, Březník a Poledník. Je aktivním členem zoologického programu NP Šumava - pozorování volně žijící zvěře. Mezi jeho největší koníčky a velké lásky patří kromě Šumavy myslivost a dlouhosrstí ohaři. Trvale žije v Srní. Přednáška Jiřího Kece začíná zítra v 17 hod. v hlavní budově SVK PK ve Smetanových sadech v Plzni.
Cyklus přednášek Šumavské čtvrtky pokračuje i v dalších měsících. V únoru bude na programu historie šumavského sklářství, v březnu architektura šumavských chalup.

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.