Přihlásit

Myslivecký ples se do Kladna vrací po dlouhých 30 letech (Kladenský deník)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Myslivecké bály a plesy patří k těm nejvyhlášenějším. Kladeňáci, kteří se jich chtěli zúčastnit, ale museli vyjíždět do okolních obcí. Poslední ples myslivců se totiž v Domě kultury na Sítné konal v roce 1986. Nyní se sem po dlouhých třech desetiletích vrací.
Myslivecký ples se v Kladně koná v pátek 29. ledna. "Rádi bychom navázali na tradici, která tu byla až do druhé poloviny osmdesátých let," řekl Kladenskému deníku předseda kladenského okresního mysliveckého spolku Petr Frühauf.
Celým večerem budou návštěvníky plesu provázet tři myslivečtí trubači, dvě děvčata a jeden muž. "Troubením například přivítají příchozí před domem kultury, uvádět budou jednotlivé části programu a o přestávce předvedou ukázky mysliveckého troubení, jaké signály používáme při různých mysliveckých akcích. Jiné troubení se používá třeba na začátku honu, jiné na konci, další při ulovení určitého druhu zvěře a tak dále. Pak jsou různé fanfáry, " nastínil předseda.
K tanci pak bude hrát blšanská skupina Taurus Jaromíra Laksy, která se osvědčila na několika vesnických mysliveckých plesech. Zábavu zpestří i vystoupení kladenské taneční skupiny Tornado. "Ples je sice myslivecký, což přitom neznamená, že je určen jen pro myslivce. Naopak. Zvána je také veřejnost," vysvětlil Petr Frühauf. Zlatým hřebem každého mysliveckého plesu bývá zajímavá tombola. Chybět samozřejmě nebude ani na tomto plese v Kladně.
"Bude věcná i zvěřinová. Její součástí bude několik divočáků, ale i srnčí nebo dančí zvěř nebo bažanti," láká návštěvníky předseda myslivců.

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.