Přihlásit

Policie kontrolovala, zda myslivci nepijí alkohol (Českolipský deník)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Valkeřice
Na myslivecký hon do Valkeřic vyrazili děčínští policisté. Jejich cílem bylo zkontrolovat, zda myslivci při honu nepijí alkohol
"Kontrolou prošly všechny osoby, jež se podílely na organizaci setkání, ale i samotní účastníci. Policisté se zaměřili především na kontrolu přítomných, na platnost jejich dokladů, kontrolu zbraní i zbrojních průkazů, průkazů zbraní, loveckých lístků. Opomenuto nezůstalo pojištění ani takzvané hromadné povolenky. Přítomní honci dobrovolně podstoupili také kontrolu na přítomnost alkoholu v dechu či jiných zakázaných látek," uvedla děčínská policejní mluvčí Petra Trypesová.
Na kontrolu vyrazili nejen policisté, ale také pracovník děčínského magistrátu. Společně nezjistili u účastníků honu žádné pochybení.
"Policisté provádí tyto kontroly průběžně v rámci své působnosti. Zjištěná protiprávní jednání jsou řešena v rámci přestupkového či trestního řízení a mohou vést dle závažnosti a povahy věcik odnětí loveckého lístku nebo odnětí zbrojního průkazu. V děčínském okrese nebyly v roce 2015 ani na začátku roku 2016 prozatím zjištěny žádné závažné nedostatky, což svědčí mimo jiné o svědomitosti a důslednosti lidí, kteří se myslivostí zabývají," uzavřela policejní mluvčí.

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.