Přihlásit

Dotovaný odstřel divočáků se blíží (Právo)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

KARLOVY VARY
O krajské dotace na odstřel divokých prasat budou moci města a obce v Karlovarském kraji žádat již od pátku 1. dubna.
"V mezičase by si měly připravit veškeré potřebné dokumenty, které budou k podání žádosti zapotřebí," připomněla mluvčí kraje Jana Pavlíková s tím, že žádosti o dotace na odstřel divočáků bude kraj přijímat jen zhruba jeden měsíc. Každý z žadatelů musí k žádosti o dotaci přiložit kupříkladu rozhodnutí o povolení lovu na nehonebních pozemcích. Kraj vyčlenil ze svého rozpočtu pro letošní rok částku 150 tisíc korun. Za ulovení jednoho kusu divokého prasete na nehonebním pozemku bude každému z žadatelů vyplacena dotace ve výši tisíc korun.
Během roku může každý z žadatelů ulovit maximálně 50 dotovaných kusů černé.
Podle pravidel může být na jedno jméno totiž vyplaceno nejvýše 50 tisíc korun. Žadatelé mohou nárokovat vyplacení příspěvků zpětně i za ulovená prasata v uplynulém roce.
"Lovecká sezóna totiž trvá od pátku 1. dubna minulého roku až do konce března roku letošního," uvedla Pavlíková, podle které se v posledních letech se spárkatou zvěří lidé stále častěji setkávají nejen v blízkosti obydlených míst, ale stále častěji i přímo v ulicích a na pozemních komunikacích.

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.