Přihlásit

Potok se změnil na zvířecí hřbitov, jsou v něm kanci i daňci! (TN.cz)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Z potoka ve Slezských Pavlovicích se stal zvířecí hřbitov. Někdo tam naházel torza mrtvých kanců a daňků. Potok je přitom zásobárnou pitné vody pro pár kilometrů vzdálené polské vesnice.

Navíc jde o přírodní rezervaci. Situací se už zabývá nejen inspekce životního prostředí a vodohospodáři, ale také policie. Kančí hlavy, kůže, vnitřnosti a kosti. To vše končí v potoce ve Slezských Pavlovicích u Osoblahy.

A nejen, že je postižený potok zásobárnou pitné vody pro blízké polské vesnice, ale v létě se v něm koupou i místní děti. Zvířecí torza objevil Miroslav Urban a to vlastně ještě náhodou.

Nezdálo se mu totiž, že se v lokalitě najednou pohybuje hodně aut. A když se tam šel podívat, objevil jatka. Ostatků mrtvých zvířat jsou v potoce desítky, některé váží i dvacet kilo.

Případem se zabývá inspekce životního prostředí i povodí Odry, voda může být totiž kontaminovaná bakteriemi rozkládajících se těl a tím pádem nepoživatelná.

Podle informací televize Nova by ale za vším údajně mohl být místní myslivec se synem.

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.