Přihlásit

Hrad Roštejn otevře dvě nové expozice (Jihlavský deník)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Doupě
Na hradě Roštejn nedaleko obce Doupě na Jihlavsku se připravují dvě nové expozice. Jejich tématem je historie myslivosti a lovectví.
"Cílem projektu je vytvořit nové expozice, které budou adekvátním způsobem prezentovat a zpřístupňovat sbírky Muzea Vysočiny Jihlava. Plánujeme také možnost propojení prohlídky hradu s různorodými typy edukačních programů pro všechny věkové generace," informovala krajská radní pro oblast kultury Marie Kružíková.
Jedna z tras má být zaměřena na historii loveckého hradu a centrum obory a budou ji provázet slova průvodce. Druhá má vést přes hradební ochozy, kde si návštěvníci mohou prohlédnout instalaci zaměřenou na rodiny a děti.
"Chtěli bychom vytvořit dva druhově odlišné prohlídkové okruhy,které zaujmou co nejširší spektrum návštěvníků," doplnila Kružíková.
Součástí nových expozic,jež budou navazovat na prohlídkové trasy A a B, mají být i moderní informační technologie a využita bude atraktivní grafika. Příchozí si prohlédnou dosud nevystavené zbraně, obrazy, křesla nebo truhly. Novinkou má být i využití prostor kamenné věže pro expoziční účely. Ta byla totiž do současnosti obtížně přístupná.

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.