Přihlásit

Zastupitelé na jednání hovořili o stavech černé zvěře (kolinsky.denik.cz)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Stříbrná Skalice
Vyhlášku o době lovu jednotlivých druhů zvěře vydanou Ministerstvem zemědělství s účinností od 1. ledna tohoto roku projednávali zastupitelé obce na svém zasedání.

Novelou zákona totiž došlo k prodloužení dobu lovu prasete divokého, tedy černé zvěře. Nyní se černá zvěř smí lovit celoročně. Důvodem ke změně v zákoně je přemnožení prasete divokého a také rozsáhlé škody. Ty jsou znatelné právě také v katastrálním území Stříbrné Skalice. Zastupitelé obce věří, že tímto opatřením se stavy černé zvěře sníží a tím se také omezí ničení rozsáhlých ploch zemědělců a majitelů pozemků rodinných domů a chat.

Zastupitelé tedy rozhodli, že starosta, místostarosta a předseda pro životní prostředí a veřejný pořádek budou jednat s mysliveckým sdružením a s Odborem životního prostředí v Říčanech o minimálních normovaných stavech a výjimkách orgánů státní správy o snížení černé zvěře.

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.