Přihlásit

Židenice trápí divočák. K jeho chycení mají pomoct fotopasti (Brněnský deník)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Brno­ Židenice
V židenických ulicích se potuluje divočák a lidé z něj mají strach. Radní se proto rozhodli jednat. K dopadení kance umístí v městské části dvě fotopasti. Kromě zvířat mají také ohlídat místa černých skládek.
Každé ze zařízení vyjde radnici na sedm tisíc korun. Prozatím budou kolovat mezi vybranými lokalitami. Pokud se osvědčí, přikoupí radnice další. "Na Bílé hoře se objevila bachyně nebo divočák, pro obyvatele může být nebezpečný," vysvětlil místostarosta Židenic Petr Kunc. Na odstřel zvířete už má radnice povolení a zařídí jej místostarosta Aleš Mrázek, který je také vášnivý myslivec.
Židenice pořizují fotopasti i kvůli pobíhajícím jezevcům. Tysice odstřel nečeká, ale radní chtějí mít přehled o jejich pohybu.
Monitorovací zařízení mají také zamezit šíření nepořádku na některých místech městské části. "Černé skládky uklízíme pořád dokola,nyní se dozvíme, kdo je zakládá," sdělil Kunc. Podle něj problém nejvíc trápí Šámalovu, Krokovu či Slevačskou ulici. Radnice tam umístí cedulky s upozorněním na novou snímací techniku.
Na nepořádek v ulicích si obyvatelé Židenic stěžují pravidelně. "Kolem železničního viaduktu odpadky občas bývají, nemyslím ale, že by fotopasti problém zásadně vyřešily," řekl Vítězslav Jíra, který má v Šámalově ulici čalounictví.

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.