Přihlásit

Řady myslivců na Prachaticku se rozrostly, adepti složili zkoušky (Prachatický deník)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Březovík
V sobotu uspořádal Okresní myslivecký spolek Prachatice ústní zkoušky uchazečů o první lovecký lístek v osadě Březovík.
Kurz byl zahájen 24. ledna a započalo jej osmnáct uchazečů a na zkoušku se dostavilo všech osmnáct uchazečů. Do zkušebního senátu bylo Okresní mysliveckou radou jmenováno sedm komisařů, předseda, místopředseda a zapisovatel. Zahájení zkoušek provedl předseda spolku František Hrůza a předseda zkušebního senátu Vladimír Šírek a s organizačními věcmi seznámil místopředseda senátu, zapisoval jednatel OMS Prachatice Jan Kandl. Poté již pokračovaly zkoušky adeptů ze sedmi předmětů.
Při závěrečném hodnocení předseda zkušebního senátu Vladimír Šírek společně s předsedou spolku Františkem Hrůzou vyhlásili, že 4 uchazeči prospěli s vyznamenáním a to Žaneta Harvalíková, Andrea Tušková, Lenka Kovaříková a Pavel Tisoň, jedenáct prospělo a tři neprospěli z jednoho předmětu, a proto budou zkoušku opakovat v náhradním termínu.
Nejlepší uchazečka Žaneta Harvalíková byla pasována Karlem Schwambergerem st. se všemi mysliveckými náležitostmi a tradicemi na myslivce a od Okresního mysliveckého spolku obdržela knihu Myslivost a pasovací list. Poté ostatních jedenáct uchazečů jednotlivě přistupovalo do pokleku na pravé koleno a třemi údery byli rovněž přijati do mysliveckého cechu a obdrželi Myslivecké desatero. Všichni ještě obdrželi pasovací listy na památku na jejich významný den.
Na závěr k uchazečům promluvil předseda zkušebního senátu Vladimír Šírek a předseda spolku František Hrůza a popřáli jim mnoho mysliveckých zážitků a spokojenosti v dalším životě. Při vyhlašování výsledků zkoušek, pasování a na závěr myslivecké fanfáry opět kvalitně přednesl Soubor Šumavskýcht rubačů z Vimperka pod vedením Huberta Fabera.
Po ukončení zkoušek obraz s věnováním obdržel z rukou předsedy spolku Františka Hrůzy zkušební komisař Ludvík Švehla, který se ze ctí zhostil svých posledních zkoušek a nádhernou knihu v dřevěné vazbě obdržel Schwamberger Karel st. o mysliveckých tradicích a vzorech pasovacích listů za dlouhodobou práci na úseku pasování nových myslivců. Dne 23. ledna Okresní myslivecký spolek Prachatice otevřel další kurz uchazečů - adeptů o první lovecký lístek opět v počtu osmnáct, a proto se řady myslivců v budoucnu opět rozrostou. Další zájemci se již nyní mohou hlásit do dalšího kurzu.

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.