Přihlásit

Klíšťata zahájila sezónu (ČRo - olomouc.cz)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Poslední den v únoru 2015 vytahoval veterinární lékař Michal Tesař na veterinární klinice NON-STOP v Olomouci své první klíště toho roku. Letos se začátek sezóny klíšťat posunul už na začátek února!

A proto: "Nezapomeňte na včasnou prevenci!", apeloval doktor Tesař na posluchače. Tzv. proti klíštěcích preparátů je celá řada a v různém provedení. Od spotů, které se kapou za krk a na hřbet, přes obojky, až po tablety. Ale nezapomeňte, že tyto preparáty nezpůsobí, že klíště se vašemu zvířeti vyhne obloukem. Pes je na sebe nachytá tak jak tak. Kouzlo těchto ochranných preparátů je v tom, že krev vašeho pejska, nebo kočky se pro klíště stává jedovatá a to se krátce po nasátí otráví, snadno se pak vytáhne a nestihne vašeho pejska infikovat třeba boreliózou. Ostatně kdybyste chtěli svého psa proti borelióze očkovat, je to možné a účinné, ale teď už k tomu máte nejvyšší čas.

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.