Přihlásit

Ve filmu si zahrají herci z Chomutova: liščí bráškové (Chomutovský deník)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Chomutov
Vedle hereckých hvězd, které si zahrály v česko­americkém celovečerním filmu, se neméně hvězdně chovali herci z Chomutova - dva liščí bratři Bodie a Doyle. "Hráli si a byli k neutahání. Museli být pořád na vodítku, jinak jim ale bylo jedno, jestli se natáčelo nebo ne. Filmování nesli v pohodě," okomentoval jejich herecký výkon chovatel Rostislav Stach z Chomutova. Ten léta pracoval pro Podkrušnohorský zoopark a je profesionálním fotografem. A také bratrem režiséra Dalibora Stacha. "Ve filmu jsou lišáci líčeni jako domácí mazlíčci budoucnosti. Snad je brácha nevystřihne," podotkl s úsměvem chovatel.
Roztomilí a hraví lišáci, kterým bylo v době natáčení v Jirkově půl roku, učarovali i hollywoodským hvězdám. Rády si je pochovaly.
Rostislav Stach lišáky chová v kotci na balkoně svého panelákového bytu v Chomutově. Vlastně už jen jednoho z nich, protože Doyla zlákal život na svobodě. Při venčení na mosteckém hipodromu překousal vodítko a prchl. Odchytit už se ho nepodařilo ani s využitím jeho závislosti na grilovaných kuřatech nastražených ve sklopci.
Obě mláďata pan Stach získal díky kamarádovi myslivci. "Jejich mámu přejelo auto a jedno z mláďat sežrala kuna. Další si nechal sám a dvě mi dal," přiblížil. Jména dostala po dvojici kriminalistů z kultovního britského seriálu Profesionálové. Lišky jsou podle Stacha čistotná zvířata, která jsou povahově něco mezi kočkou a psem. "Ty naše mají rádi lidi, hlavně děti," prozradil Rostislav Stach.

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.