Přihlásit

Myslivost láká i děti. Ve Studené se starají o zvěř nebo se učí poznávat stopy (ČRo - cb.cz)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Myslivost není koníčkem jenom pro seniory. Ve Studené na Jindřichohradecku k ní vedou i nejmladší generaci. Mladí myslivci tam dokonce dostali novou klubovnu. Moc času v ní ale netráví, mnohem radši chodí do přírody.

Vedoucí Miroslav Dušek je učí nejen poznávat stromy a stopy. "Hlavně se učíme o zvěři, která žije v přírodě, říkáme si, co zvířatům vyhovuje a ne, čím se živí. Také připomínáme zásady, jak se chovat v přírodě," vyjmenovává. Myslivecký kroužek pro děti obnovili studenští myslivci před třemi lety. V minulosti tu měl velkou tradici. "Převládají děti, které už v rodině myslivce mají. Chodí k nám ale i dost dětí, které s myslivostí předtím nepřišly do styku," dodává Miroslav Dušek. Již tři roky navštěvuje kroužek například třináctiletý Michal Bína nebo dvanáctiletá Nikola Jebavá. "Moje sestra je vedoucí, takže jsem začala chodit také. My jsme celá rodina myslivci," říká. Mladí myslivci ze Studené se o zvěř a přírodu také starají, loni například vysadili ovocnou alej. Dále děti pravidelně chodí zvěř přikrmovat do krmelce, na jaře zase začnou vyrábět cedule s informacemi o mláďatech, aby informovaly lidi, kteří v okolí Studené venčí své psy.

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.