Přihlásit

Za humny byl vlk (Českobudějovický deník)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Linec
Analýza DNA ve švýcarské laboratoři potvrdila, že šelma, která koncem února strhla ve výběhu u Leopoldschlagu na české hranici devět daňků a kolouchů (Deník informoval), byl vlk, sděluje linecký Volksblatt. Pojišťovna už chovatele odškodnila.
Podle okresního mistra lovu OÖN Gerharda Pömera není důvod k hysterii: "Vlci zůstanou i v budoucnu v Mühlviertlu vzácností, náš region je pro tento druh příliš hustě osídlen." Předpokládá, že vlk od Leopoldschlagu přišel z Čech.
Okresní úřad životního prostředí v bavorském Starnbergu zase potvrdil, že fotopast zachytila 7. března na severu okresu vlka.
"Nacházel se tedy jen několik kilometrů od Mnichova," uvedla PNP a připomněla, že vlci sice v Bavorsku trvale nežijí, ale v uplynulých letech tu byly pozorovány opakovaně jednotlivé exempláře.

Zabavili medvěda
V pondělí úřady zabavily v Plattlingu cirkusu Louis Knie/Alberti 22 let starého medvěda Bena, kterého prý cirkus nedržel v souladu s předpisy o ochraně zvířat, píše PNP. "Před jeho klecí se odehrávaly zčásti dramatické scény mezi majitelem medvěda, cirkusáky, ochránci zvířat, zástupci veterinárního úřadu a policií," uvedl list.
Podle Animals United byl Ben posledním ještě aktivním cirkusovým medvědem v zemi. Jeho majitel Harry Frank trvale tvrdí, že se zvířeti daří dobře, je dobře krmen. Všechny předpisy prý dodržel a nechápe, proč mu má být medvěd zrovna teď násilím odveden. Při vystoupení prý plnil věku přiměřené role - jezdil na kole, dělal kotrmelce a houpal se na lavičce. Okresní hejtmanství nyní prověřuje možnost právních kroků proti majiteli medvěda.

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.