Přihlásit

Myslivci Prachaticka zhodnotili loňský rok a určili si cíle pro ten letošní (Prachatický deník)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Prachatice
V sobotu 12. března se konal Sněm Okresního mysliveckého spolku Prachatice.
Zúčastnilo čtyřicet delegátů z honiteb z území Městského úřadu Prachatice a Vimperk z 64 pozvaných. Jako hosté se zúčastnili za ČMMJ z. s. Praha Petr Vacek, za Krajskou veterinární správu František Lešek, za Národní park Šumava Adam Jirsa a za Lesy ČR Boubín Petr Jirkovský. Průběh sněmu řídil předseda Okresního mysliveckého spolku František Hrůza.
Ve zprávách jednotliví členové myslivecké rady Jana Gabauerová, Miroslav Holý, Pavel Pešek a Josef Kordík hodnotili práci po jednotlivých úsecích svoji činnosti a ekonomické výsledky roku 2015. Zápis z provedené inventarizace roku 2015 přednesla Jana Gabauerová. Dále byla jednatelem OMS Janem Kandlem provedena kontrola plnění usnesení z loňského roku a bylo konstatováno, že toto bylo splněno a rovněž přednesl návrh plánu práce na rok 2016.
Hlavní zprávu přednesl předseda František Hrůza, který hodnotil jednotlivé úseky činnosti, a to činnost myslivecké rady, oblast ekonomickou, kulturní, kynologickou a mysliveckou. Konstatoval, že stanovené úkoly byly splněny a všem členům, včetně jednatele poděkoval za jejich práci.
Se svoji zprávou vystoupil i předseda Dozorčí rady Josef Vlasák, který rovněž konstatoval, že úkoly byly splněny a úsek ekonomie je pečlivě veden jednatelem. V další části byl přednesen návrh na vyrovnaný rozpočet na rok 2016. Velmi pozorně myslivci vyslechli diskusní příspěvek Františka Leška, který mimo jiné seznámil s novými předpisy a opatřeními.
S návrhem na usnesení vystoupil člen Okresního mysliveckého spolku Ivan Štětina a toto bylo jednohlasně přijato.
V úvodu a na konec sněmu myslivecké fanfáry zatroubil soubor Šumavských trubačů z Vimperka pod vedením Huberta Fabera za přispění JUDr. Vacka.

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.