Přihlásit

Myslivci pořádají pro děti výtvarnou soutěž (Bruntálský region)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Bruntál
Okresní myslivecký spolek Bruntál vyhlásil výtvarnou soutěž pro děti nazvanou Mé toulky za zvěří.
Děti mají zachytit své zážitky a postřehy, které získaly při toulkách přírodou při poznávání života naší zvěře.
Výtvarná technika je libovolná, může jít například o kresbu, malbu, grafiku a podobně, podstatný je motiv zvěře a přírody. Zapojit se mohou děti ve čtyřech soutěžních kategoriích.
Výtvarnou soutěž pořádá celorepublikově Českomoravská jednota Praha, pravidelně se jí účastní také děti z našeho okresu. Práce je třeba zaslat do Okresního mysliveckého spolku v Bruntále, Sadová 2, 792 01 Bruntál, nejpozději do 8. dubna. Práce musí být opatřeny na zadní straně popiskou se stanovenými údaji: jméno autora, věk, třída, soutěžní kategorie, adresa bydliště, adresa školy, e­mailová adresa, název práce a název soutěže. Soutěžní kategorie: děti do 6 let, děti od 6 do 8 let, od 9 do 12 a děti od 13 do 15 let.
Zaslané práce budou vyhodnoceny členy kulturně­ ­propagační komise Okresního mysliveckého spolku Bruntál. Vyhodnocena a oceněna budou vždy první tři místa z každé kategorie. Výsledkové listiny s umístěním dostanou všechny zúčastněné školy.
Vyhodnocení s předáním věcných cen autorům nejlepších tří prací proběhne u příležitosti Dnů Země v dubnu. Nejlepší práce z každé kategorie budou zaslány do celostátního kola. Tam v loňském roce práce dětí z našeho okresu získaly v kategorii do šesti let 1. místo a v kategorii 9 - 12 let 5. místo.
Vítězné práce budou zveřejněny v časopise Myslivost, ostatní práce budou použity při veřejných akcích, do nichž bude zapojen Okresní myslivecký spolek Bruntál.
V roce 2015 se do soutěže v našem okrese zapojilo 22 škol s 240 pracemi.

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.