Přihlásit

V kroměřížské Florii vystaví největší trofej losa na světě (tyden.cz)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Chystá se první letošní velká expozice na Florii Kroměříž. Prodejní Výstava myslivosti, rybářství a včelařství, která se bude konat ve dnech 8. až 10. dubna 2016, zaujme hlavně zájemce o přírodu. Návštěvníci si prohlédnou trofej největšího uloveného losa na světě, ale i další exkluzivní trofeje zvířat z celého světa. Akci doplní doprovodný program pro děti i dospělé.

Již tradičně se příchozí mohou těšit na chovatelskou přehlídku trofejí zvěře ulovené v okrese Kroměříž v roce 2015, zhlédnou tak stovky srnčí, dančí, mufloní a jelení zvěře. "Hlavním lákadlem nejen pro myslivce je trofej největšího skoleného losa na světě uloveného na Kamčatce a další exkluzivní trofeje z celého světa zapůjčených ze soukromých sbírek. Příznivci psů navíc ocení jarní svod a představení jednotlivých loveckých plemen," popisuje manažerka výstavy Miroslava Ševčíková. To vše bude doplněno o obrazy a fotografie s mysliveckou tématikou, sokolníky, trubače, vábiče a lukostřelce.

Zkrátka ale nepřijdou ani rybáři. Pro ty na Florii připravují expozici trofejí ryb, včetně vzácných úlovků z Mongolska. Součástí bude i výstava včelařství a včelařských potřeb, ochutnávka medu či přednáška odborníka Karla Duška, který se o víkendu zaměří na vliv léčivých bylin na výživu včel. Milovníci přírody si navíc budou moci pořídit výbavu do lesa, k vodě či na zahradu.

Sobota 9. dubna bude hudebně patřit Michal Tučný Revival Bandu, který vystoupí od 13.00 společně se známým silákem Železným Zekonem. V neděli 10. dubna vystoupí cimbálovka s Jožkou Šmukařem společně s humoristou Milanem Pitkinem. Součástí doprovodného programu bude sochařské sympozium, na které se sjedou umělci od nás, ze Slovenska i Polska. "Bude to taková sochařská reality show, protože umělci budou svá díla ze dřeva vytvářet přímo před diváky v průběhu celé výstavy. V neděli pak ve dvě hodiny proběhne slavnostní vernisáž," říká Miroslava Ševčíková. Milovníky dobrého jídla určitě potěší připravované zvěřinové a rybí speciality, které k myslivosti a rybářství neodmyslitelně patří.

Děti mohou vyzkoušet i laserovou střelnici nebo střelbu z luku na 3D modely zvířat a na vlastní oči spatřit rozličné druhy živých ryb. Otevřena bude také venkovní část dětského světa s prolézačkami, skluzavkami a dalšími atrakcemi. Více na stránkách Výstaviště Floria Kroměříž.

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.