Přihlásit

Dobrý den, Vysočino (Havlíčkobrodský deník)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

V lese, kam pravidelně jezdím na houby, se pokaždé orientuji podle modré plechové karoserie, uprostřed porostu elegantně opřené o strom. Pokaždé mě fascinuje, jak majitel ten kus plechu dovláčel až doprostřed lesa a jestli mu to opravdu stálo za to.
Ministerstvo zemědělství připravuje v rámci novely zákona o myslivosti rozšíření možností, jak omezit návštěvníkům vstup do lesa. Prý z důvodů narušování honiteb. Možná ještě dřív, než spustíme omšelou mantru o omezování našich práv a svobod, měli bychom se zamyslet, jakým způsobem se někteří návštěvníci v lese chovají.
Křičí jako paviáni. Co mohou, zničí. Obaly a plastové lahve odhazují na zem, byť zvěř colu nepije. Houby a borůvky by tihle jedinci nejraději sbírali z okének jedoucího auta. Takže bohužel, někteří lidé opravdu nemají v lesích co dělat.

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.