Přihlásit

Smutná zpráva se k nám dostala z Klopotovského údolí (Náchodský deník)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Nové Město nad Metují – Ve středu 30. března 2016 musel být utracen jelen Matěj z obůrky v Klopotově.
Jelen se narodil v květnu 2005 v oboře Volský Žlab. Do novoměstské obůrky byl dovezen 6. března 2006. Stal se miláčkem nejen místních, tedy hlavně dětí, ale i turistů, kteří do obůrky směřovali své výlety.
„Čtrnáctého března bylo v odpoledních hodinách zjištěno, že jelen kulhá na pravý zadní běh. Neprodleně jsme kontaktovali specializovaného veterináře Miroslava Věříše. Léčba byla započata hned následující den 15. března 2016. Při opakované kontrole 22. března veterinář zjistil, že stav zranění se nelepší a zůstává bez změn. V pondělí 28. března byl nalezen jelen ležící před seníkem a dokázal vstát až po třech hodinách," uvedl David Rek, vedoucí Správy městských lesů a dodává: „Následující den při návštěvě veterinárního lékaře jsme se dozvěděli špatné zprávy, protože došlo k výraznému zhoršení stavu zvířete. Vzhledem k nepříznivé prognóze a ve snaze předejít utrpení zvířete doporučil lékař utracení."
V současné době jsou v této klopotovské obůrce tři laně a tři kolouchové. Plánuje se nákup nového jelena, který bude do obůrky umístěn do dvou měsíců.

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.