Přihlásit

Myslivci rokovali na zámku (REGION OPAVSKO)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

HRADEC

Červený zámek v Hradci nad Moravicí se v pátek 1. dubna zaplnil myslivci. Konal se zde výroční sněm Okresního mysliveckého spolku Opava Česko-moravské myslivecké jednoty.

Sněmu se účastnilo 57 delegátů z 82 spolků registrovaných na Opavsku a evidujících neuvěřitelných 1 070 členů. Na programu bylo bilancování uplynulého roku. Nejprve vystoupil se svou zprávou předseda opavského Okresního mysliveckého spolku Zdeněk Glauder a následovaly prezentace zpráv předsedů myslivecké komise, střelecké komice, kynologické komise, kulturní komise a dozorčí rady. „Závěry z bilancování byly velice pozitivní. Mimo jiné proto, že jiné spolky v republice hlásí úbytky členů a u nás dokonce přibíráme další. Máme velmi kvalitní základnu," shrnul Zdeněk Glauder. Mezi novinkami, které se účastníci schůze dozvěděli, byly plány na rekonstrukci nové učebny ve Slavkově, kde budou probíhat různá školení myslivců registrovaných v našem regionu. Veřejnost se poté může těšit zejména na velmi oblíbenou Chovatelskou výstavu loveckých trofejí, kde si bude moci prohlédnout více než tisíc trofejí ulovených vloni myslivci působícími na Opavsku, Kravařsku, Hlučínsku a Vítkovsku. Akce, na kterou každoročně zavítá až kolem dvou tisíc návštěvníků, se uskuteční v prostorách kravařského zámku ve dnech 23. a 24. dubna.

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.