Přihlásit

Florie pro pro myslivce i rybáře (Právo)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

První letošní velkou expozicí na Florii Kroměříž bude prodejní Výstava myslivosti, rybářství a včelařství, která se na výstavišti uskuteční ve dnech 8. až 10. dubna 2016.
„Zaujme hlavně zájemce o přírodu. Návštěvníci si prohlédnou trofej největšího uloveného losa na světě, ale i další exkluzivní trofeje zvířat z celého světa," informovala za pořadatele Jitka Cilečková. Již tradičně se návštěvníci mohou těšit na chovatelskou přehlídku trofejí zvěře ulovené v okrese Kroměříž v roce 2015. Zkrátka ale nepřijdou ani rybáři. Pro ty na Florii připravují expozici trofejí ryb, včetně vzácných úlovků z Mongolska. Součástí bude i výstava včelařství a včelařských potřeb, ochutnávka medu či přednáška odborníka Karla Duška, který se v sobotu i neděli od 11 hodin zaměří na vliv léčivých bylin na výživu včel. Milovníci přírody si navíc budou moci pořídit výbavu do lesa, k vodě či na zahradu.
Sobota bude hudebně patřit Michal Tučný Revival Bandu, který vystoupí od 13 hodin společně se známým silákem Železným Zekonem. V neděli vystoupí cimbálovka s Jožkou Šmukařem společně s humoristou Milanem Pitkinem. Součástí doprovodného programu bude sochařské sympozium, na které se sjedou umělci od nás, ze Slovenska i Polska. Milovníky dobrého jídla potěší zvěřinové a rybí speciality, které k myslivosti a rybářství patří.

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.