Přihlásit

Spolupráce mezi SPÚ a ČMMJ pomůže lesní zvěři

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Ústřední ředitelka Státního pozemkového úřadu (SPÚ) Svatava Maradová dnes podepsala dohodu o spolupráci s Českomoravskou mysliveckou jednotou. Stalo se tak v rámci veletrhu Techagro, který se spolu s veletrhy lesnictví a myslivosti Silva Regina, o výživě a chovu zvířat Animal vetex a výstavou Biomasa, koná na brněnském výstavišti.

Ústřední ředitelka Státního pozemkového úřadu (SPÚ) Svatava Maradová dnes podepsala dohodu o spolupráci s Českomoravskou mysliveckou jednotou. Stalo se tak v rámci veletrhu Techagro, který se spolu s veletrhy lesnictví a myslivosti Silva Regina, o výživě a chovu zvířat Animal vetex a výstavou Biomasa, koná na brněnském výstavišti. Jedná se o největší veletrh zemědělské techniky v Evropě v tomto roce.

Veletrhy Techagro, Silva Regina, Animal Vetex a Biomasa pokrývají téměř celý agrární sektor. Představují vhodné místo pro diskuzi a navazování spolupráce v zájmu ochrany a zúrodnění půdního fondu či zlepšování ekologické stability.

Vzájemnou dohodu spolu s ústřední ředitelkou SPÚ podepsal předseda Českomoravské myslivecké jednoty Jiří Janota. Zájmem obou organizací je zejména součinnost při vytváření prvků v zájmu ochrany zvěře v honitbách. „Státní pozemkový úřad bude myslivecké jednotě pomáhat vytipováním vhodných lokalit, ve kterých budou úřadem vytvářeny například myslivecké rezervace, dočasné či trvalé remízky nebo políčky pro zvěř," řekla k nově navázané spolupráci ústřední ředitelka SPÚ Svatava Maradová.

Letošního veletrhu Techagro a dalších souvisejících veletrhů se účastní rekordních 777 vystavovatelů ze 40 zemí, kteří se prezentují na 86 metrech čtverečních. Pořadatelé očekávají návštěvnost přes 100 000 osob.

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.