Přihlásit

Lovy nejen beze zbraní tentokrát o tradicích (Krnovské noviny)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Vrbno pod Pradědem
Myslivecké zvyky a tradice budou obsahem dalšího debatního pořadu Lovy nejen beze zbraní.
Akce se uskuteční ve středu 20. dubna od 17 hodin ve středisku Střecha ve Vrbně pod Pradědem. Pořad je věnován i vzpomínce na Jaroslava Orlíka z Krnova, autora knihy Myslivecké tradice v praxi - Zkušenosti starého myslivce, který byl po mnohá léta také lektorem v Okresním mysliveckém spolku Českomoravské myslivecké jednoty Bruntál a snažil se o to, aby se ojedinělé české myslivecké tradice udržovaly a rozvíjely.
Ke stolku usednou a vyprávět budou předseda Okresního mysliveckého spolku (OMS) Bruntál Jaroslav Mader a předseda kulturní komise OMS Bruntál Čestmír Pavlík. Role moderátora se opět ujme lesák a spisovatel Ota Bouzek z Karlovy Studánky.
"Vzpomeneme nestora mysliveckých zvyků a tradic, skvělého člověka myslivce, pana Jaroslava Orlíka. Přijďte si poslechnout zajímavé povídání, které mnozí uslyšíte prvně, podívat se na připravené ukázky, zhlédnout dva krátké filmy, to vše podbarvené nádhernými tóny lesních rohů. Neváhejte, bude to jistě zajímavý a příjemný pořad," pozval k návštěvě Ota Bouzek.

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.