Přihlásit

Den Země? S vodou, ohněm i psy (Znojemský deník)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Znojmo
Zjistit, jak v přírodě rozeznat léčivé byliny, proč jsou užitečné včely nebo jakou teplotu mají plameny, mohou všichni, kdo zavítají na páteční oslavy Dne Země ve Znojmě. Městské lesy společně s dalšími organizacemi je organizují v Beach Clubu u Louckého kláštera. "Dopoledne pořádáme program pro školky a školy, od třetí hodiny jsme naplánovali akce pro veřejnost," sdělila za pořadatele Jana Gabrhelová. Smyslem akce je podle ní přiblížit lidem ochranu přírody. "Chrání ji pro sebe a pro svůj život, což by měli být na paměti," připomněla Gabrhelová. Odpoledne čeká děti deset různých stanovišť. Chybět nebudou ukázky práce včelařů či přehlídka loveckých a služebních psů. Příchozí se seznámí s chovem ryb, jízdou na koni či prací sokolníka. Pořadatelé mysleli také na energetiku. Při edukační show se zájemci dozví, jakou teplotu má oheň. K oslavám se připojí také Středisko volného času ve Znojmě, a to již zítra. "Čtvrtek a pátek bude patřit akci pro školy. Vystřídá se u nás devatenáct tříd. Školáci se zapojí do vzdělávacího programu, který je letos zaměřený na vodu. Čeká je dvanáct stanovišť s plněním úkolů," pozvala ředitelka střediska Hana Bílková.
Letošní program je podle ní zaměřený na školáky ze čtvrtých a pátých tříd základních škol. Děti se dozví, proč je voda důležitá a jaké následky může mít její znečištění.
Den Země připadá každoročně na 22. dubna a jeho smyslem je připomenout lidem dopady znečišťování životního prostředí. Obce se obvykle během dubna připojují k oslavám mimo jiné úklidem veřejných prostor.

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.