Přihlásit

Pod Milešovkou ukázali, jak spojit kulturu s úklidem (kultura21.cz)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Bohatý kulturní program následoval po úklidu lesa a okolí Milešovky v Ústeckém kraji. Akci zorganizoval Milešovský spolek přátel přírody. Poté, co ornitologové ukázali, jak se kroužkují ptáci, zahájil akci předseda spolku Daniel Pitek informacemi o jednotlivých trasách. Lidé se pak rozdělili do několika skupin, přičemž do pytlů dávali harampádí, které cestou našli...
Po návratu na ně čekalo občerstvení, dále pak kulturní, osvětový i sportovní program v milešovské Rychtářské baště a přilehlém okolí. Poslouchali tóny vážné hudby v podání profesionálních symfoniků i hity, kterými večer rozpálila romská kapela. Zážitkem byla i ukázka bojového umění a základní kurz sebeobrany pod vedením Stanislava Gazdíka, který patnáct let působil v Cizinické legii.

Umění předváděli dravci i psi
Střední lesnická škola ze Šluknovského výběžku se postarala o představení práce sokolníků a seznámení se s několika dravci, kteří se dokonce volně prolétli a zase vrátili zpět.
Především děti tak měly možnost vidět sovu pálenou, výra nebo poštolku vrabčí. Pěkné kousky předvedli i přítomní psi a městští policisté povozili zájemce na člunech. Akce se zúčastnily asi tři stovky lidí včetně zmíněných dětí, které se zábavnou formou dozvěděly mnoho užitečného.

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.