Přihlásit

Natura Viva. Milovníci zvířat míří opět do Lysé (Metro)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Mezinárodní výstava myslivosti, rybářství a včelařství Natura Viva se koná od včerejška do neděle 22. května na výstavišti v Lysé nad Labem. Na už 21. ročníku odborné expozice se návštěvníci můžou těšit na novinky z oboru, ale také přehlídku mysliveckých trofejí z českých panství, obor a lesních podniků. A to i od známých rodů Schwarzenbergů, Lobkowiczů nebo Kolowratů. Lákadlem je hlavně trofej nejsilnějšího jelena na světě z roku 1930.
Na celkové ploše 25 tisíc metrů čtverečních uvidí lidé zbraně a střelivo, oděvy, obuv, ale i potřeby pro chov zvěře, včel či pro rybaření. Nebude chybět ani odborná literatura. V rámci doprovodného programu bude probíhat třeba beseda s olympijskou vítězkou, bývalou střelkyní Kateřinou Emmons.
Dalších besed se zúčastní třeba europoslanec Jiří Pospíšil k návrhu Evropské unie na omezení zbraní, ale například také ministr životního prostředí Richard Brabec, který bude debatovat o záchraně zvěře při senoseči. Představen bude také nový zákon o myslivosti.
Proběhne i myslivecký seminář na téma Dotační politika pro myslivce. Pod záštitou Lesů ČR se bude v Lysé konat také oblíbená soutěž Mladý trubač.
Na výstavě nebudou chybět ani sokolníci, trubači, vábiči nebo dámy české myslivosti.

Natura Viva 2016
21. ročník mezinárodní výstavy se koná od 18. do 22. května na výstavišti v Lysé nad Labem.
* Otevřeno bude denně od 9 do 17 hodin.
* Na výstavě se sejde 250 vystavovatelů z celkem sedmi evropských zemí.
* Vstupné stojí 120 korun, zlevněné 80 korun.
Více info na: vll.cz a naturaviva.cz

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.