Přihlásit

Konec prodeje pistolí? (idobryden.cz)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Zatím je to jen návrh na změnu s nejistým datem schválení, přesto už výrobcům zbraní nahání husí kůži. Návrh evropské směrnice o zbraních by totiž v krajním případě mohl znamenat obrovské propady tržeb, propouštění a přesun výroby do zahraničí. Evropská komise totiž chce, aby se zákaz držení zbraní kategorie A vztáhl nejen na fyzické osoby, ale také na soukromé subjekty včetně výrobců střeliva. Uherskobrodská zbrojovka odhaduje, že přesunutí všech samonabíjecích zbraní do kategorie zakázaných zbraní by v rámci EU znamenal konec prodeje pistolí. „V tomto případě odhadujeme propad tržeb až na 1,5 miliardy korun," sdělil novinářům Lubomír Kovařík, ředitel České zbrojovky.
Brodskou továrnu by v případě přijetí směrnice mohla udržet v solidní ekonomické kondici výroba loveckých a sportovních zbraní. Kdy přesně chce Evropská komise novinku zavést, to zatím neoznámila.

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.