Přihlásit

Myslivci ukázali veřejnosti loňské trofeje (Prachatický deník)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost


Na chovatelské přehlídce ve Čkyni se minulý týden rozdávaly medaile.
Čkyně – Okresní myslivecký spolek Prachatice ve spolupráci s Mysliveckým sdružením Čkyně Vrcha uspořádali v sobotu 14. května chovatelskou přehlídku trofejí v Kulturním domě ve Čkyni. Hodinu po poledni zazněly slavnostní myslivecké fanfáry v podání Souboru Šumavských trubačů. Po jejich odeznění předseda Okresního mysliveckého spolku Prachatice František Hrůza společně s členy kulturní komise Janou Gabauerovou a Evou Mikulovou předávali myslivecká uznání a vyznamenání svým členům. Celkem bylo na návrhy uživatelů honiteb, především mysliveckých spolků, oceněno dvaadvacet myslivců. Byly uděleny čtyři věrnostní medaile, jedno čestné uznání, propůjčeno dvanáct vyznamenání „Za zásluhy o myslivost III. stupně – bronzový odznak a pět vyznamenání „Za zásluhy o myslivost II.
stupně – stříbrný odznak.
Na vyznamenání I. stupně „Za zásluhy o myslivost – zlatý odznak byl navržen ČMMJ, z. s., Praha jeden člen, a to Václav Fišer st., který si jej převezme dne 25. června v Hluboké nad Vltavou při mysliveckých slavnostech.
V rámci slavnostního odpoledne byl vyhlášen i vítěz 3. ročníku fotografické soutěže o přírodě a stal se jím Vojtěch Gabauer.
Další chovatelská přehlídka trofejí se uskuteční v roce 2017, pořadatelem se stane Myslivecký spolek z Vlachova Březí.

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.