Přihlásit

Česká zbrojovka Uherský Brod patří k největším zaměstnavatelům na Zlínsku (denik.cz)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Dnes se koná valná hromada akciové společnosti. V souvislosti s tím přinášíme vizitku Česká zbrojovky Uherský Brod.

Historie
Česká zbrojovka a.s. byla do obchodního rejstříku zapsána v dubnu 1992. Předchůdce akciové společnosti vznikl v roce 1937, když byla do nově vybudované továrny přenesena zbrojní výroba z České zbrojovky (ČZ) Strakonice. Firma vyráběla především palné zbraně, k nejslavnějším výrobkům patří samopal vzor 58, samopal vzor 61 (Škorpion) a pistole CZ 75.

Charakteristika
Společnost v současnosti vyrábí širokou škálu zbraní pro ozbrojené složky, sport i lov, v nabídce má pistole (mj. CZ 75), malorážky, brokovnice, kulovnice, samopaly a útočné pušky (Scorpion, Bren), granátomety, odstřelovací pušky a příslušenství včetně například balistických vest. Česká zbrojovka má mateřský závod v Uherském Brodě, v Brně montuje zbraně pro lov a sport, výrobní závod má i v Novákách na Slovensku a v USA vlastní menšího výrobce pistolí.

Základní údaje a hospodářské výsledky
Počet zaměstnanců činil ke konci roku 2015 celkem 1800 pracovníků, základní kapitál byl 481,245.800 korun. 90 % akcií zbrojovky patří společnosti EHC CZUB, SE, kontrolované René Holečkem, zbylých 10 % členům představenstva.
V roce 2014 společnost vykázala nejvyšší tržby ve své historii, dosáhly 3,321 miliardy korun, za loňský rok očekává tržby mezi 3,4 až 3,5 miliardami korun; zisk by měl být podobný jako v roce 2014, kdy činil po zdanění 432 milionů korun."

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.