Přihlásit

Práce myslivců děti ve školce Stadtrodská zaujala (Tachovský deník)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Tachov – Představit dětem práci myslivců, lesní zvěř a mnoho dalších věcí kolem tohoto tématu se rozhodli v mateřské školce v ulici v Stadtrodská. „Každý rok máme den dětí v různé tématice. V minulých letech to bylo například téma oblíbených písniček, nebo sportu. Tentokrát jsme se rozhodli pro myslivost a myslím si, že u dětí to mělo úspěch," řekla Deníku ředitelka mateřské školky Zuzana Haníková.
Pro děti bylo připraveno celkem sedm stanovišť, na kterých poznávaly různou formou práci myslivců. Ať už se jednalo o poznávání druhů zvířat, nebo různé pohybové úkoly, na dětech šlo vidět nadšení. Největším tahákem ovšem bylo stanoviště, na kterém byly představeny dvě rasy loveckých psů. „Z těch byly děti nadšené nejvíce. Ač jsou pejsci dobře trénování a své majitele poslouchají opravdu na slovo, měli jsme přeci jen strach, jak zareagují na takový počet dětí.
Ale oba dva to zvládli na jedničku, jak jsem předpokládala," dále řekla ředitelka. Účastníků netradičního dne dětí se nakonec sešlo celkem 122 a všichni si odnesli sladkou odměnu spojenou zároveň s dárkem k Mezinárodnímu dni dětí. Atmosféru celé akce nezkazila ani přicházející bouřka. „Jsme nesmírně rádi, že se vše stihlo. Pouze asi u pěti dětí se musely úkoly urychlit, jinak všichni stihli všechny úkoly." Školka vzhledem k předpovědi počítala i s vnitřní variantou, ale všichni jsou rádi, že se nakonec nemusela aplikovat. Krom nadšení z účasti a celkového průběhu dne vidí Haníková i další pozitivum. „Jsem nesmírně ráda, že se dne dětí zúčastnila i jedna integrovaná rodina s holčičkou s postižením. Lze na tom krásně vidět, jaké pokroky dítě udělalo, a to je u nás zatím pouhý půl rok." Právě normální fungování v kolektivu je jedna z hlavních úloh, které si na svá bedra školka bere a jak lze vidět na tomto příkladu, zatím se to daří.
Zajímavé pojetí dne dětí je ale již minulostí a jeho organizátoři již přemýšlí nad dalším rokem. „Teoreticky by byla možná další spolupráce s myslivci. Ale další oslavu dne dětí máme až za rok, proto bych nerada předbíhala," uvedla na závěr Zuzana Haníková.

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.