Přihlásit

Regulace zbraní (ČT 24)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost


Roman FOJTA, moderátor
--------------------
Ministerstvo vnitra bude jednat se zástupci odborné veřejnosti o petici proti regulaci zbraní. Novou evropskou směrnici, která by zakázala většinu poloautomatických pušek a pistolí, odmítla vláda, Senát i sněmovna. Ministr vnitra Milan Chovanec bude stanovisko Česka tlumočit v pátek na jednání se svými unijními kolegy v Lucemburku.

redaktor
--------------------
Zákaz několika stovek tisíc legálně držených zbraní. Takové důsledky by podle vlády měla evropská směrnice v Česku. Dotkla by se totiž většiny poloautomatických zbraní. Tedy těch, které se po jednotlivém výstřelu samy nabíjí.

redaktor /citace: Milan CHOVANEC, ministr vnitra /ČSSD/, zdroj: Twitter/
--------------------
Zákazy legálních zbraní nejsou správnou cestou boje proti terorismu. Nesmyslně trestáme slušné držitele zbraní, myslivce i sběratele.

redaktor
--------------------
Vláda včera schválila šéfovi vnitra mandát pro páteční jednání ministrů v Lucemburku. Kontroverzní směrnici má Chovanec odmítnout. Proti ní se už dřív vymezila jak vláda, tak obě komory parlamentu. Jako nepřiměřenou ji vnímají třeba i myslivci. Podle nich by se dotkla desítek procent loveckých zbraní.

Bohumil STRAKA, Českomoravská myslivecká jednota
--------------------
Ta všechna omezení, která Evropská komise připravila, dopadne dosti tvrdě na myslivce, což bude mě za následek zmenšení počtu myslivců a nárůst počtu zvěře, spárkaté zvěře a tím pádem nárůst střetu se zvěří a ekonomických škod páchaných zvěří.

redaktor
--------------------
Zástupci ministerstva vnitra budou dopoledne jednat s odbornou veřejností o petici proti regulaci zbraní. Tu podepsalo na 40 tisíc lidí. Její autor Pavel Černý označil návrhy komise za nesmysl a šikanu vlastních obyvatel.

Pavel ČERNÝ, autor petice proti regulaci zbraní /7.6.2016/
--------------------
Pod záminkou boje proti terorismu chtějí odzbrojit ty, kteří drží zbraně legálně. Asi absurdní představa je, že by terorista někde si dělal zbrojní průkaz a žádal o nákupní povolení na zbraň.

redaktor
--------------------
S tím souhlasili i poslanci ze sněmovního petičního výboru. Podle některých z nich se Evropa snaží odzbrojit své obyvatelstvo. Zástupci Evropské komise naopak regulaci hájí. Podle nich povede ke zlepšení bezpečnostní situace v unii a k omezení přístupu nežádoucích osob k některým zbraním.

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.