Přihlásit

Myslivci opět ochrání zvěř i motoristy (Prachatický deník)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

V osmnácti honitbách obnoví pachové plochy.

Prachatice
I v letošním roce opět Okresní myslivecký spolek Prachatice obdrží částku ve výši 70 tisíc korun na nákup ochranných prostředků k omezení střetů motorových vozidel se zvěří na území okresu Prachatice. Myslivecká rada na návrh Myslivecké komise schválila uživatele honiteb (18), kteří tyto ochranné prostředky budou aplikovat kolem silnic na okrese. Jedná se o 8 honiteb na Vimpersku a 10 na Prachaticku. Projekt je opět zaměřen na ochranu života a zdraví účastníků silničního provozu a myslivci tím současně ochraňují i zvěř. Prostředky byly nakoupeny a budou předány vybraným uživatelům a v nejbližší době se započne v některých případech s jejich instalací kolem silnic, většinou se však jedná o reaplikaci, přestřik ochrannou látkou, koncentrátem na již stávající pachové ploty dle dané metodiky. Pouze dva úseky budou nově osazeny. K aplikaci dochází především nyní před začátkem srnčí říje, kdy je zvýšený denní pohyb této zvěře.
Veškeré další práce a náklady spojené s instalací pachových ohradníků nesou opět myslivci. Je předpoklad, že i v dalších letech se v této ochraně bude pokračovat.
Je v zájmu všech občanů, nejen myslivců, aby nedocházelo k případnému poškozování nebo ničení pachových plotů. Jedná se o velmi agresivní pachový prostředek, který chrání životy nás všech.
Okresní myslivecký spolek Prachatice navíc ještě obdrží částku ve výši 50 tisíc korun na nákup kamenné soli a minerálních prostředků, které budou rozděleny určeným mysliveckým spolkům dle stanovených pravidel, neboť sůl a minerály jsou nezbytnou součástí doplnění stravy zvěře.

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.