Přihlásit

Myslivcům dělají radost kachny (Klatovský deník)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Pačejov
Jedenatřicet členů má myslivecký spolek Pačejov, který obhospodařuje na Pačejovsku honitbu o rozloze 1504 hektarů pronajatou od honebního společenstva. Podobně jako většina spolků se pačejovští myslivci potýkají se stárnoucí členskou základnou. "Snažíme se podchytit děti, loni jsme udělali krmelec pro mateřskou školu a děti chodí v zimě přikrmovat zvěř. Teď budeme dělat krmelec i pro základní školu, mohly by ho využít třeba děti z družiny," uvedl předseda pačejovských myslivců Stanislav Klečka.
Radost dělají pačejovským myslivcům divoké kachny.
"Na rybníky vypouštíme kachny, před třemi lety dokonce osm set kusů, letos tři sta. Loni jsme pro kachny na rybníky instalovali šedesát hnízdních budek a letos už jsme viděli, že v polovině kachny zahnízdily," byl spokojený Klečka.
Pro obec dělají pačejovští myslivci brigády. "Letos jsme udělal už asi půl kilometru oplocenek, pracujeme na zateplení budovy ve Strážovicích, kterou nám obec pronajímá jako klubovnu," uvedl příklady Klečka.

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.