Přihlásit

V JAR zachránili 250 hladovějících lvů z trofejní farmy (tyden.cz)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Inspektoři Národní společnosti pro předcházení krutosti na zvířatech v Jihoafrické republice zachránili 250 vyhladovělých lvů ze soukromé lovecké farmy, kde byli chováni kvůli bohatým zájemcům jako trofejní zvířata pro odstřel.

Na osud lvů na farmě v městečku Alldays v provincii Limpopo upozornil muž, který žije nedaleko. Pořídil fotografie vychrtlých zvířat na farmě a poslal je ochráncům zvířat.

Krmit lvy je nákladná záležitost; ve volné přírodě loví každé dva až tři dny a průměrně sežerou pět až sedm kilo masa denně. Lovecké společnosti za zastřelení lva v JAR účtují v přepočtu více než 600 tisíc korun.

Farmy v okolí městečka Alldays se už v minulosti staly terčem kritiky za způsob "lovu", při kterém zájemci o trofej střílejí na lvy z terénních aut.

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.