Přihlásit

V Třeboni potkáte myslivce i vodníky (Českobudějovický deník)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Jindřichohradecko

Třeboň
Druhá srpnová sobota bude již popáté patřit v Třeboni myslivcům, jejich příznivcům i mysliveckým laikům.
Vše vypukne v 10 hodin na Masarykově náměstí a příchozí se mohou těšit na vystoupení sokolníků, ukázky výcviku loveckých psů, představí se trubači z Bavorska i jižních Čech nebo také imitátoři hlasů zvěře a komu vyhládne, může ochutnat myslivecké a jihočeské speciality.
Program je připraven také v zámeckém parku, kde bude ukázky středověkého sokolnictví předvádět Daniel Pražák. Otevřeno bude Myslivecké tržiště a připravena je i ochutnávka letos oceněných regionálních potravin. Na své si přijdou i milovníci dechovky, kterým od 15.45 hodin zahraje Třeboňská dvanáctka.
Nejen myslivcům a jejich příznivcům ale bude patřit nadcházející víkend v Třeboni. Chystá se tady také Čochtanova Třeboň. Zahájení je na programu již zítra na malém nádvoří zámku v 18 hodin, kde je připraveno vyprávění o Janu Werichovi a jeho Čochtanovi.
Sobotní program začne v 11 hodin u altánu v zámeckém parku, kde se chystá pěvecká soutěž pro všechny malé víly a vodníky. Těšit se můžete také na vodnickou módní přehlídku nebo písničky pro radost. Ve 14.30 hodin vyjde od kašny na velkém zámeckém nádvoří vodnický průvod kolem Zlaté stoky. Rozloučení s Čochtanem je na programu v 19.30 hodin na malém nádvoří.
Večer pak završí ve 21 hodin rej bludiček a strašidýlek se světýlky.

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.